Salame de chocolate à Petra

Salame de Chocolate - Suklaasalami Petran tapaan (30 palaa)

350-400g Marie-keksejä
200g luomuvoita
200g intiaanisokeria (tai muuta refinoimatonta tummaa sokeria)
150g raakakaakaojauhetta
2 kananmunaa

0. Murskaa Marie-keksit reilun peukalonkynnen kokoisiksi palasiksi.
1. Kiehauta voi suuressa kattilassa ja poista levyltä.
2. Vatkaa munien rakenne rikki valmiiksi kulhossa.
3. Lisää sokeri voihin ja sekoittele vispilällä hyvin kunnes seos on tasaista.
4. Lisää kaakaojauhe osissa sekoitellen vispilällä.
5. Lisää munat osissa vispilällä sekoittaen ripeästi (etteivät paistu lämpimässä massassa).
(jos sinulla on Vinho do Portoa tai Madeiraa, tässä vaiheessa on hyvä lorauttaa sitä joukkoon muutama rkl)

6. Tee 2-3 salamia, jotta on helpompi käsitellä:
Ota puolet taikinasta leivinpaperin päälle ja muotoile sen sisässä kiinteäksi pötköksi.
7. Kääri ympärille ensin folio ja kierrä kiristäen molemmista päistä, sitten kelmu ja kierrä kiristäen molemmista päistä. Pane yöksi jääkaappiin.
8. Leikkaa tarjolle folion sisässä.

Sitten kun tulee käskymuotoja, saatte kääntää tämän portugaliksi ;)

---
Gluteeniton versio: korvaa keksit auringonkukansiemenillä (paahda niistä 100g) ja rouhituilla cashewpähkinöillä.

Sem comentários:

Enviar um comentário